söndag 20 maj 2012

Rabarberpaj

Förmodligen värdens godaste Rabarberpaj...enligt mig i allafall! Bjöd på denna supergoda paj i dag när vi hade besök. Baka den DU med, väl värd att prova =)



 Lena´s Rabarberpaj:


Deg:
150 gr SMÖR  ( INTE margarin!!!!)
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Mixa samman alla ingredienser i matberedare till en deg. Tryck ut den i en smord pajform, gärna m löstagbar kant.


Rabarberkompott:
1 dl vatten 
2 dl strösocker
4 stora rabarberstjälkar, skurna i bitar
1 vaniljstång
1 tsk mald kardemumma


Koka upp socker, vatten, urskrapad vaniljstång och kardemumma, tillsätt rabarbern, låt små puttra ca 2-3 minuter. Låt svalna, ta bort resterna från vaniljstången. Häll av rabarbern i en finmaskig sil, saften som rinner bort, ta vara på den, tillsätt isbitar o vatten så har du en dundergod rabarberdricka!Lägg den avrunna  rabarberkompotten i pajskalet.


Äggkräm:


2 ägg
2 dl cremefraiche
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
Vispa ihop alla ingredienser, häll över rabarberkompotten i pajformen.
Grädda i ca 40-50 minuter i 175-185 graders värme, beroende på ugn.


Låt pajen svalna, servera med en god vaniljgrädde!






Ps....till pajformen på bilden hade jag 1 1/2 sats av receptet....

2 kommentarer:

  1. Dern ska jag prova när halsen är frisk,allergin är stabil & ryggen gåvänlig igen :D

    KRamen

    SvaraRadera
  2. Hoppas du hunnit testa den nu =) Kram kram !

    SvaraRadera