Motivet är målat på vit marsipan.
Marängsmörkräm:
4 äggvitor,250 gr strösocker,en nypa salt,250 gr rumstemperart smör, vaniljsocker.
vispa vitorna,sockret o salt i vattenbad över sjudande vatten, vispa hela tiden i ca 7-10 minuter tills sockerkristallerna löst sig, ta bort från värmen o fortsätt vispa tills marängen fått full volym o svalnat helt-detta tar en stund ;) Tillsätt smör o vaniljsocker, fortsätt vispa tills det blir mjukt,lätt o fluffigt.Håller sig i 2 dagar i sval rumstemperatur el 2 veckor i kylskåp.
Blåbärsmousse:
3 ägg +3 äggulor,vispa med 2 dl strösocker,vispa 6 dl vispgrädde o ställ i frysen så den blir lätt fryst,mixa så att du får 2 dl blåbärspuré, ta 3 msk puré o smält med 6 blötlagda gelantinblad, tillsätt all puré i äggkrämen, vänd ner grädden, häll i låg form , ställ i kylen o låt stelna över natten.Häll i spritspåse o spritsa ut mellan lagren i tårtan.
Chokladmousse:
smält 100 gr choklad m LITE mjölk,tillsätt 1 st blötlagt gelantinblad,ta bort från värmen, vispa i 2 äggulor, vänd ner 2 dl vispad lätt fryst grädde., häll i låg form o låt stelna, fyll en sprits o fyll tårtan.
Lycka till, nu har jag delat med mig av några "heliga Recept"....hör inte till vanligheterna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar